uppstuds.blogg.se

Tollbring vs Bardis

Kategori: Handboll

Jag tycker egentligen inte om när man försöker få en match i en lagsport att handla om en eller två spelare. Men i det mellanskånska derbyt mellan H65 Höör och Team Eslöv var det faktiskt två spelare som bar sina respektive lag. De spelare det handlade om var hemmalagets Cassandra Tollbring och Team Eslövs Anna Bardis.

Tollbring stannade på nio mål medan Bardis gjorde tolv mål. Om det inte hade varit för Anna Bardis hade EIK knappt varit med i matchen. Och om Tollbring inte klivit fram på slutet hade nog Team Eslöv vunnit matchen. Men även om det är en styrka för båda lagen att ha så individuellt skickliga spelare som Tollbring och Bardis blir det således också en svaghet. Det finns ju fler skickliga spelare i båda lagen men det är ingen som tar samma ansvar som dessa två. 

Matchen var riktigt spännande och även om H65 var i förarsätet matchen igenom vägrade Eslöv att ge sig. Trots att Eslöv gick runt på samma niometersspelare hela matchen (som man gjort i stort sett hela säsongen) orkade man hänga med. Varje gång jag räknade ut EIK kom man tillbaka igen. Det är faktiskt rätt imponerande. 

När matchen var slut firade EIK som om man vunnit och det kan jag förstå. 

Men jag kan inte låta bli att komma tillbaka till Tollbring och Bardis. Tollbring har ju ryktas vara på väg utomlands flera gånger tidigare och har nog aldrig varit bättre än hon är just nu. Men jag tycker ändå inte att hon är lika vass som Bardis. EIK-spelaren, som vann skytteligan förra säsongen, känns ännu vassare i år. I den här matchen slarvade 23-åringen ändå en del så det finns ännu mer att hämta ut. Det skulle onekligen vara intressant att se Bardis i ett lite bättre lag än EIK.

-----------------------------------------

Igår visade Lugi på nytt hur bra man är. Kristianstad borta är ingen lätt uppgift men Lugi gjorde precis vad man hade pratat om innan och höll hemmalaget på under 20 mål. 
Lugi var riktigt bra redan förra året men visst har man utvecklats ytterligare i år, framförallt framåt. En bidragande orsak till det är att man i skrivande stund har fler spelare tillgängliga än man hade under förra säsongen, en annan är att de unga spelarna fortsätter att utvecklas i snabb takt.
Den här säsongen är jag mest imponerad av Melissa Petrén. Vilka kliv vänsternian/mittnian har tagit sedan hon kom till Lugi förra säsongen! Försvarsspelet är nog det hon utvecklat mest men även framåt vågar hon mer och tar mer ansvar. 
Tänk när Lugi får tillbaka Filippa Sarenbrant och Sara Olofsson, då har man en bredd som inte är att leka med. Dessutom har man ett sparkapital utan dess like i Jenny Carlson. Det är bara en tidsfråga innan supertalangen är tillbaka på den nivå hon var före knäskadan. 
Kommentera inlägget här: