uppstuds.blogg.se

Plats 6: HK Malmö

Kategori: Säsong 14-15

Förra säsongen

Vision 2013. HK Malmö skulle vinna guld 2013 men fick istället kvala för att hålla sig kvar i Elitserien. Magnus Andersson kom sedan in och styrde upp HK Malmö, gjorde laget oberäkneligt och blev bland annat det första lag förra säsongen att besegra IFK Kristianstad i deras hemmaborg. HK Malmö tog sig hela vägen till kvartsfinal där man var cirka 20 minuter ifrån att slå ut blivande mästaren Alingsås HK i den femte och avgörande matchen. Adam Lönn stod för ett stort genombrott i Malmö-klubben.

Försäsongen

Har fått behålla de spelare man ville behålla och hämtat in två nya yttersexor och en ny reservmålvakt bakom suveräne Nebojsa Simic. Dessutom har Magnus Andersson flyttat till Göppingen och in har Ulf Sivertsson kommit. En högkvalitativ ersättare minst sagt. Spelet på försäsongen har varit blandat för HK Malmö. Vinster har kommit mot Lugi och några allsvenska lag och så har man förlorat två gånger mot ”Tubbis” gamla lag HK Drott.

Tränaren

Ulf Sivertsson gjorde tillsammans med sin bror Thomas stor succé i danska Kolding under många år och valde sedan att flytta hem till Halmstad och HK Drott. Där lät framgångarna inte vänta på sig och säsongen 2012-13 tog den anrika klubben SM-guld. Tubbi besitter stort kunnande och har förmågan att få ut max av sitt lag, en egenskap som kommer bli viktig i HK Malmö. 

Spelaren

Adam Lönn var en av Elitseriens absolut bästa vänsternior under förra säsongen. Storlek, skottkapacitet och genombrottskraft i ett paket och dessutom med väldigt bra inställning. Det mesta talar för att Lönn kommer fortsätta att utvecklas och i så fall dröjer det inte länge innan han spelar i Bundesliga. Oerhört svårstoppad spelare.

Tips i år

Slutade sexa förra säsongen och jag tror att det kommer bli en repris av det i år. Sett till spelarmaterial borde man vara minst lika bra i år som förra året. Enda frågetecknet är om spelet blir lika skickligt under Tubbis ledning som under Magnus Anderssons. HK Malmö kommer vara ett lag som kan besegra vem som helst men också som kan förlora mot vem som helst. Jag tror att Sävehof och Malmö kommer vara på ungefär samma nivå men att Sävehof är snäppet bättre och att Malmö därmed slutar sexa. 

       

Tabellen 2014-15

1. 
2.
3. Alingsås HK
4. Lugi HF
5.
6. HK Malmö
7. Ystads IF
8. HK Drott
----------------------
9. 
10. Hammarby IF HF
----------------------
11. H43 Lund
12. Ricoh HK
13.
----------------------
14. Önnereds HK