uppstuds.blogg.se

Höstsäsongens lag

Kategori: Handboll

På lördag spelar det svenska damlandslaget sin premiärmatch i VM och idag träningsspelar de i Eslöv. Det känns som att det kan bli medalj för andra mästerskapet i rad. Potentialen finns onekligen. 
Eftersom höstsäsongen är färdigspelad (visserligen drar Elitserien igång igen den 20:e december men ändå) har jag tagit mig friheten att ta ut höstens lag i Elitserien. 


Målvakt

Hanna Daglund, Skuru IK

Gjort en riktigt bra säsong så här långt där räddningsprocenten ligger över 40 procent. Haglund är dessutom vass på straffar och har varit en starkt bidragande orsak till varför Skuru är så bra bakåt.

Vänstersex

Beatrice Nilsson, Önnereds HK

Det vimlar av duktiga vänstersexor i Elitserien men den som imponerat mest på mig är Beatrice Nilsson. En vass målskytt, bra straffskytt och dessutom duktig i försvaret. 

Mittsex/försvar

Anna Lagerquist, Lugi 

Inget lag i Elitserien är så starkt bakåt som Lugi. Största anledningen till det är Anna Lagerquist. Elitseriens bästa försvarsspelare som samtidigt är duktig i offensiven och säker från linjen. 

Högersex

Emma Hawia Svensson, Skuru IK

Gör mycket mål precis som vanligt och är en säker straffskytt. Få spelare på högersex i Elitserien är i närheten av hennes klass. 

Vänsternio

Maja Eriksson, Skövde HF

Tillsammans med mittnio den svåraste positionen att välja spelare till. Men det är svårt att bortse från Maja Eriksson. Etta i MEP, etta i skytteligan, högt upp i assistligan och en bra straffskytt. Får och tar stort ansvar i ett Skövde som gjort en stark höstsäsong. 

Mittnio

Cassandra Tollbring, H65 Höör

Tagit flera kliv i år och efter att Jennie Linnéll lämnat och Anna Johansson varit skadad har hon fått mer ansvar än tidigare. Skicklig playmaker som gör massor av assist och i år förbättrat sitt målskytte. 

Högernio

Hanna Blomstrand, Lugi

Otroligt rutinerad för sin ålder. En spelare som är bra på det mesta. Jag är säker på att det är en kommande världsspelare. Tar mycket ansvar i offensiven och har förbättrat sitt försvarsspel. 

Tränare

Dragan Brljevic, Lugi 

Trots skador på nyckelspelare är unga Lugi med i toppen av Elitserien. Sveriges starkaste defensiv kryddat med massor av spelare som ständigt tar kliv i sin utveckling. En av de bästa i Sverige på att utveckla unga spelare. 

Bubblare

Emma Friberg, Lugi

42 procent i räddningsprocent. Skicklig målvakt med starkt försvar framför sig. 

Louise Sand, IK Sävehof

Inte bara en bolltrollare och artist utan en bra avslutare. Bättre spelare än Beatrice Nilsson men den sistnämndes kometkarriär tar henne in från start. 

Marie Wall, H65 Höör

Ännu en duktig vänstersexa. Tagit flera kliv i år och en säker avslutare. Landslagsspelare numera. 

Julia Eriksson, IK Sävehof 

Varit väldigt duktig i år och är verkligen en spelare att hålla ögonen på. Tar mycket skott och gör 

även en hel del assist. 

Ellenor Åström, VästeråsIrsta 

Bra på det mesta i offensiven och otroligt viktig för sitt lag. Underskattad!

Stine Lund Andreassen, IK Sävehof

Varit minst lika bra som Tollbring men min uppfattning är att Andreassen inte betytt riktigt lika mycket för sitt lag. Komplett spelare.

Mikaela Johansson, Kristianstad HK 

Hela Kristianstads offensiv bygger på henne.

/Ola