uppstuds.blogg.se

Slarvigt Sverige förlorade

Kategori: Handboll

Det blev alltså svensk förlust mot Slovenien efter en rätt kass match från Sveriges sida. 
För mycket slarv i kombination med stundtals konstig coachning var problemet i den här matchen. 
Sverige hade ett annat stort problem matchen igenom: det var i stort sett bara Bella Gulldén som levererade. 

Spelarbetyg

Henrik Signell: 2
Fick välförtjänt mycket beröm efter första matchen där han coachade laget väl. I den här matchen var det inte lika bra från Signells sida. Flera konstiga beslut: varför får Jenny Alm så mycket speltid? Varför kom inte Hanna Blomstrand in tidigare och varför fick hon bara några minuter? 
Ska ha credd för att han gav Filippa Idéhn chansen i mål, vi lär behöva ha igång båda målvakterna längre fram i mästerskapet. 

Filippa Idéhn: 2
Fick chansen i målet och stod inledningsvis för flera bra räddningar. Idéhn hade det lite tuffare i andra halvlek men lyckades ändå bjuda på några riktigt fina räddningar. Med lite vassare försvar, framförallt från Loui Sands sida, och Idéhn hade haft högre procent i matchen. 

Jenny Alm: 1
Var ligger Jenny Alms styrka som handbollsspelare? Skottet. Varför skjuter hon inte? Det är en jäkligt bra fråga. Det jag vet är att hon är helt onödig att ha på plan när hon inte skjuter. I två raka matcher nu har hon bara alibispelat. Trots det envisas Signell med att ge Alm mycket speltid. Obegripligt för mig. 

Johanna Westberg: 3
Kom in efter 45 minuter och gjorde det riktigt bra. Två mål, ordnade utvisning och såg otroligt spelsugen ut. Konstigt att hon inte fick fortsätta på slutet. 

Jamina Roberts: 3
Stod, som många gånger tidigare, för en ojämn insats. Blandade riktigt bra grejer med en del kostsamma missar. Stal bollen otroligt påpassligt med två minuter kvar och kunde kvitterat men missade friläge. 

Bella Gulldén: 4
Hur skulle det gå för det här landslaget utan Gulldén? Jag hoppas inte vi behöver få reda på det. Tar otroligt stort ansvar och gör inte bara massvis med mål utan drar också på sig enormt mycket bevakning. En riktig kämpe. 

Ida Oden: 1
Ida Oden var fantastiskt bra för några år sedan men jag tycker inte att hon är det längre. Hon tar slarviga avslut och ser knappt ut att tro på det. Plus för att hon ordnade ett par straffar men annars tycker jag att hon ska vara tredjeval på högernio. 

Hanna Blomstrand: 
Spelade för kort tid för att betygsättas. Kom in efter 45 minuter och började med en otrolig satsning men åkte på offensiv foul. Blomstrand fick dessutom förtroende i försvaret där hon skötte sig bra. Konstigt nog fick hon bara spela några minuter innan Signell bänkade henne igen. Extra konstigt när varken Oden eller Hagman imponerade. 

Loui Sand: 3
Otrolig vass framåt och var hundraprocentig. Men tyvärr håller hennes försvarsspel inte, Sand chansar för mycket och det leder till stora och breda kantlägen för Slovenien. 

Olivia Mellegård:
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Nathalie Hagman: 2
Hagman gick inte riktigt att känna igen i den här matchen. Gör visserligen en del mål men missade en hel del också. Kom inte alls fram på högernio och ser inte ut att vara i samma fina form som tidigare. 

Emma Fernis:
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Anna Lagerquist: 3
Var otroligt bra bakåt återigen och tillsammans med Jacobsen bildar hon ett riktigt vasst mittblock. Framåt kan dock Lagerquist mycket bättre. Visserligen fick hon inte mycket bollar att jobba med men Lugispelaren kan visa sig mer under anfall. 

Linn Blohm: 2
Fick inte mycket speltid och gjorde inte mycket väsen av sig. Gjorde heller inte bort sig. 

Sabina Jacobsen: 3
Styr försvaret och glöms lätt bort när Lagerquist charmat hela svenska folket. Men Jacobsen styr försvaret stabilt och bra. 

/Ola