uppstuds.blogg.se

Skånederby, Simic och supertalang

Kategori: Handboll

Och där kom Lugis första förlust den här säsongen. Inte oväntat kom den mot regerande mästarlaget IFK Kristianstad som vann med 27-24. Lugi gjorde en rätt bra match egentligen, framförallt försvarsmässigt, men orkade inte stå emot när IFK växlade upp. Det som imponerar med IFK Kristianstad är att de vinner utan att imponera. De har blivit ett läskigt lag, ett sådant lag som alltid hittar sätt att vinna matcher. Och så underlättar det så klart att de har spelare som Jamali att luta sig mot när spelet inte fungerar. Satan vad den mannen kan skjuta. 

Men ska man nämna en spelare som avgjorde matchen till bortalagets fördel var det Nebojsa Simic. Eftersom jag bor i Malmö och sett de flesta av HK Malmös matcher de senaste åren har jag haft förmånen att se Nebojsa Simic på nära håll och precis så här bra var han ofta i Malmö. Lika ofta (nästan åtminstone) var han oinspirerad. Får Simic en dålig start på en match tar han sig sällan ur det och det finns även svagheter när det gäller hans spel mot niometersskytte. Men satan vad bra han är på närskott! När Kristianstad hade det som jobbigast i matchen var det Simic som höll kvar dem och när laget gick ikapp och förbi var det Simic som stod för flera avgörande räddningar. Imponerande! Mot Lugi räddade han till och med ett par skott utifrån och när matchen var slut hade han 52 % i räddningsprocent. Många har sagt att Simic har för många svagheter men man får heller inte glömma att han (vad jag vet) inte haft någon målvaktstränare sedan han kom till Sverige och till H43. I HK Malmö hade han inte det i alla fall. I Kristianstad får han lära sig av Jesper Larsson. Det kan nog göra en del för Simic utveckling..

Måste även nämna Alfred Jönsson. I hans första elitseriematch, hemmamatchen mot HK Malmö, såg han nervös ut och åstadkom inte mycket. Borta mot Drott visade han däremot hur skicklig han är och nu mot Kristianstad var han precis lika bra igen. Sjukt vilken talang. Och otroligt att kunna vara så bra på fel position. Han gjorde en hel del mål själv men bidrog minst lika mycket med fina utspel till Hampus Jildenbäck. Jildenbäck, kanske Elitseriens bästa och mest säkra högersexa, gjorde en fin match men inte ens han kunde briljera mot Simic.

Kul också att Hammarby kunde ta poäng mot Alingsås. I den hallen kan de nog slå vilket lag som helst. Att Sävehof besegrade Redbergslid var knappast någon överraskning. Inte för mig i alla fall. Har sagt det förr och säger det igen: Sävehof blir ett helt annat lag i år och kommer troligvis sluta topp fyra.