uppstuds.blogg.se

Lagergrens genombrott & Lukas återkomst

Kategori: Handboll

Rubriken känns rätt given efter den här matchen.
Albin Lagergren har visserligen gjort flera riktigt bra matcher för IFK Kristianstad i Champions League och började även VM bra mot Bahrain. Men hans insats mot Argentina var av hög klass. 
Lukas Nilsson då? Han har haft det tufft ett tag nu, framförallt har den självklarhet 20-åringen tidigare haft i sitt spel lyst med sin frånvaro. Nu var Lukas tillbaka på allvar och det var grymt kul att se. 

I övrigt gjorde Sverige en bra match tycker jag, svårt att klaga när man vinner stort mot ett rätt otäckt lag. Inledningsvis hade man stora problem med Simonet men efterhand när man fick ordning på försvaret var det aldrig något snack om saken.

Sverige har fått en perfekt start på det här mästerskapet. Imorgon väntar en helt annan utmaning i form av Danmark. Då gäller det att kontringsspelet fortsätter att fungera som det gjorde mot Argentina. 

Betyg

Kristjan Andresson - 3
Är så otroligt lugn hela tiden. Än så länge är han klockren som förbundskapten men det första tuffa testet kommer mot Danmark imorgon. Enda frågetecknet för mig den här matchen är varför Lukas, Jim och Albin inte vilades tidigare (eller i Albins fall överhuvudtaget). Eftersom Danmark väntar imorgon hade man föredragit att de herrarna skulle få vila lite mer. Å andra sidan gav Andresson Lukas Nilsson chansen att hitta formen igen. 

Andreas Palicka - 3
Palicka fick ingen bra start när Sverige som lag hade problem med Argentinas kvicka spelare. Men efter att han fick ett skott i huvudet kom han igång och stod återigen för en riktigt bra insats. 

Mikael Appelgren - spelade för lite för att betygsättas
Räddade en straff, i övrigt var det Palickas show.

Jerry Tollbring - 3
Tollbrings totala avsaknad av nerver har ju nämnts ett par gånger tidigare men det är ändå värt att nämna igen. Otroligt säker i läget. Slarvade lite i försvaret vid ett par tillfällen, i övrigt en mer än godkänd match. 

Niclas Ekberg - 2
Lagkaptenen spelade bara tio minuter i den här matchen och därför blir det svårt att betygsätta. Men satte ett par straffar och var stabil från kanten.

Mattias Zachrisson - 4

Hade tillsammans med Albin Lagergren stora problem med Diego Simonet i försvaret, åtminstone inledningsvis. Framåt är han otroligt viktig för det svenska spelet. Så lurig, så smart och så skicklig på att sätta dit bollen. 

Andreas Nilsson - 3

Syntes inte mycket i den här matchen men det han fick att göra gjorde han bra. Dessutom på hugget i försvaret ett par gånger i första halvlek där han bland annat knep en målvaktstretur.

Jesper Nielsen - 2

Ledaren i det svenska försvaret är fortfarande rätt klumpig som spelare och det visade inte minst hans tre utvisningar. Visst, en av utvisningarna var tveksam men när man har två utvisningar måste man kunna spela smartare än vad Nielsen gjorde. Med det sagt var han bra i spelet i övrigt. 

Fredric Pettersson - 1

Spelade inte mycket men lyckades ändå dra på sig ett rött kort. Jag gillar Pettersson men det var inte särskilt smart att dra upp två armar i bröstet. 

Max Darj - 3

Darj imponerar. Han spelar tufft och stundtals över gränsen men är så smart att han inte blir utvisad så mycket. Det blir spännande att se om han kan fortsätta leverera så här mot bättre motstånd. Han gjorde dessutom sitt första VM-mål, assisterad av Jeppsson.

Lukas Nilsson - 4

Tillbaka i gammal storform efter en tuff tid. Riktigt bra insats med flera fina framspelningar och otroligt viktiga mål. Skönt att se och hans betydelse för Sverige är enormt stor.

Simon Jeppsson - 3

Kom in efter 42 minuter, lite sent enligt mig, dels för att matchen var avgjord sedan fem-tio minuter tillbaka men framförallt för att han verkligen har visat sig i träningsmatcherna innan VM. Jeppsson gjorde det riktigt bra och visade att han är mer än bara en skytt.

Philip Stenmalm - 2

Har blivit en hjälpgumma i det här laget och gör det med den äran. En stabil försvarsinsats av Stenmalm. 

Jim Gottfridsson - 4

En av Gottes bästa insatser i landslaget. Sätter knappt en fot fel. 

Jesper Konradsson - 2

Borde fått komma in tidigare. Gjorde det bra när han väl var inne. Snyggt mål bland annat. 

Albin Lagergren - 5

Internationellt genombrott för IFK-spelaren. Otroligt bra framåt, han tar rätt beslut varje gång. Bakåt hade han det jobbigt i början men spelade upp sig. Sveriges smartaste spelare? Bara att hoppas att han kan fortsätta så här. 

/Ola 
Kommentera inlägget här: