uppstuds.blogg.se

Topplagen imponerar inte

Kategori: Handboll

Det blev rätt enkelt till slut för HK Malmö mot Hammarby. Men den första halvleken var inget vidare från ett lag som har hög målsättning. Man spelade helt okej framåt men bakåt såg det inte bra ut. Att det finns mycket mer variation i årets HK Malmö är uppenbart men jag tycker fortfarande inte man är tillräckligt bra i kontringsfasen för att man ska kunna stå i final i maj. 

Men HK Malmös största problem enligt mig är mittförsvaret. Adam Lönn är en bra försvarsspelare men behöver någon bredvid sig som styr honom. Än så länge tycker jag inte Patrik Kvalvik har visat något som tyder på att han är en försvarsgeneral. Framförallt inte om man jämför med Carl-Johan Andersson som de senaste åren styrt HK Malmös försvar. Visst, Kvalvik har haft stora skadeproblem de senaste åren och kanske behöver han mer tid, men han känns inte som någon ledartyp. 

I den andra halvleken spelade HK Malmö upp sig, men inte så mycket som siffrorna visar. Man måste dock nämna Dan Beutler. Otrolig insats återigen. 

Men Hammarby är inte bra i år och den glöd som funnits där tidigare som gjort att laget kommit tillbaka från omöjliga underlägen ser inte ut att finnas kvar. 

HK Malmö var rätt uppskrivet inför säsongen och visst är laget bättre och framförallt mer oförutsägbart än man varit tidigare år, men utan Robert Månsson får man svårt att nå final. Men det är inte bara HK Malmö av topplagen som börjat vårsäsongen svagt. 

--------------------------------------------------------------------------- 

Lugi förlorade ju borta mot Ricoh och IFK Kristianstad har nu förlorat två (!) raka matcher efter kvällens förlust mot Redbergslid. Det har varit tydligt under säsongen att IFK inte är lika bra som tidigare men att man skulle vara så här under isen två matcher i rad trodde jag inte. Men IFK har bekymmer med framförallt två spelare: Gunnar Stein Jonsson och Mario Lipovac. Islänningen har inte kunnat ersätta Christian O’Sullivan och Mario Lipovac är inte i närheten av Fredric Petterssons eller Anton Lindskogs nivå. 

Men det är kul att se Redbergslid under Jasmin Zuta. En väldigt spännande tränare. 

--------------------------------------------------------------------------- 

Överlag tycker jag det är bra att serien är mer öppen än den varit på många år. Nu känns det ju inte givet att Kristianstad ska springa hem serien och vinna enkelt till slut, tvärtom så känns det som att många lag har vad som krävs för att ta sig till final. Jag tror ändå att det handlar om två lag när det väl blir slutspel: Kristianstad och Alingsås. Kanske att Lugi kan hota.

---------------------------------------------------------------------------

Och på tal om Lugi så har de förlängt kontrakten med Otto Lagerquist och Alfred Jönsson. Den förstnämnde har potentialen att bli en riktigt bra handbollsliganspelare (svårt ord för övrigt, lättare med elitseriespelare) och Alfred borde kunna bli landslagsspelare. Det verkar som att de problem Alfred och hans rådgivare hade med Lugi inför att man förlängde kontraktet i somras (att han inte fick tillräckligt med speltid bland annat) har försvunnit. Under hösten har han varit en av Lugis viktigaste spelare och när Simon Jeppsson lämnar är det honom som det främst kommer hänga på. 

--------------------------------------------------------------------------- 

På damsidan tycker jag att H65 Höör imponerar mer och mer. Kanske kan man bli en outsider i slutspelet för man har många spelare vars högstanivå är riktigt hög. Titta bara på Cassandra Tollbring. Visst borde hon vara ett namn för landslaget om hon fortsätter att spela så här? 

Mycket tyder på att hon lämnar H65 efter säsongen och då lär Anna Johansson få ta större ansvar nästa säsong. Men när jag pratade med Ola Månsson för ett tag sedan sa han att han verkligen tror att man kan få Tollbring att stanna kvar i Höör. Vem vet?

--------------------------------------------------------------------------- 

Mer om SHE: på lördag väntar ju en stormatch i form av Skuru-Lugi. Den största pressen ligger på Skuru eftersom man jagar Lugi i jakten på den så viktiga andraplatsen för att undvika Sävehof i en eventuell semifinal. De två senaste åren har Skuru knipit andraplatsen, i år tror jag att Lugi gör det. 

Lugi är tre poäng före Skuru inför matchen så det räcker alltså inte för Skuru att besegra Lugi för att man ska gå om. Det borde kunna bli en rätt häftig match med Lugis unga och spännande lag mot Skurus mer etablerade.

/Ola

Kommentera inlägget här: