uppstuds.blogg.se

Höstsäsongens lag, herr

Kategori: Handboll

För lite mer än en månad sedan tog jag ut höstsäsongens lag i damernas elitserie. Nu har herrarnas serie EM-uppehåll och därför har det blivit dags för en ny uttagning. På vissa positioner var det oerhört svårt att ta ut endast en spelare eftersom många har varit duktiga men så här ser mitt lag ut:
 

Målvakt

Nebojsa Simic, IFK Kristianstad

Jag tycker att det är svårt att bortse från Simic även om det kan tyckas ”tråkigt” att välja målvakten som har ett väldigt starkt försvar framför sig. Men jag har sett Simic i väldigt många matcher, troligtvis alla sedan han kom till HK Malmö, och han har redan utvecklats mycket i IFK. Det är kul att se att han blivit lite jämnare och att han kan göra en bra match även i matcher där han får en jobbig start, så var det nämligen inte i HK Malmö. Världsklass på närskott och straffar och närmar sig det även på niometersskott. Han har högst räddningsprocent i Elitserien. 

Vänstersex

Mathias Tholin, Eskilstuna Guif

Tholin ligger, som vanligt, högt upp i MEP–ligan och har varit ett ljus i Guifs mörker. Han har visat att vinnarskallen och smarthet kan väga upp för tappad snabbhet (ja, han är fortfarande snabb men inte vad han har varit). Han är en duktig försvarsspelare dessutom. 

Mittsex

Atli Aevar Ingolfsson, IK Sävehof

Han är fortfarande säkrast från linjen och en stor anledning till varför Sävehof är betydligt bättre i år än förra året. Kan han bara förbättra sitt försvarsspel spelar han i Bundesliga nästa år. 

Högersex

Andreas Flodman, Alingsås HK

Den forne stortalangen har haft stora skadeproblem och tog sig tillbaka mot slutet av förra säsongen. I år har han petat självaste Enström på Alingsås högerkant och gjort bra ifrån sig. Hans utveckling har imponerat på mig. Han har 73 procent i sina avslut, endast Mathias Tholin och Aranäs Carl Löfström har högre. 

Vänsternio

Lukas Nilsson, Ystads IF

Vad finns det mer att säga om Lukas Nilsson? Otrolig spelare helt enkelt. I år har han dessutom blivit en bättre passningsspelare och ser ut att ha bättre blick för spelet. Förra säsongen stänkte han in mål men gjorde inte så många assist. I år trodde jag han skulle göra färre mål och färre assist med tanke på hårdare bevakning. Istället ligger han etta i skytteligan och sexa i assistligan. Och han har högst MEP. Det är verkligen en klyscha att slå till med men jag gör det ändå: det finns inga gränser för hur bra Lukas kan bli. 

Mittnio

Robert Månsson, HK Malmö

Det här var en väldigt svår position att välja. Linus Arnesson ska ju så klart vara med i ett sånt här lag men jag tycker inte att han har varit bättre än Lukas Nilsson och han är ju mer än vänsternia än mittnia. Robert Månsson får och tar ett gigantiskt ansvar i HK Malmö och gör det med bravur. Han är femma i skytteligan och etta i assistligan. Månsson utvecklas hela tiden och är dessutom en mycket skicklig försvarsspelare. 

Högernio

Tobias Johansson, Redbergslids IK

Han är antagligen en av Elitseriens mest underskattade spelare. I Rik pratas det mest om Arnesson och Lönn men det är Johansson som imponerat mest i år. Han är bra på det mesta och en lurig spelare. 

Försvarare

Christian O’Sullivan, IFK Kristianstad

Kanske inte Elitseriens bästa försvarare men vem trodde att norrmannen skulle vara så bra som han varit som trea i försvaret? Inte jag i alla fall. Otroligt smart spelare utan några svagheter. 

Tränare

Jerry Hallbäck, HK Aranäs

Den position jag haft svårast att ta ut. IFK Kristianstad har bara förlorat en match så många tycker säkert att Ola Lindgren är given. Samtidigt har IFK ett väldigt bra lag också och är nog lite mer ett självspelande piano än andra lag. Jag tycker inte det finns något lag i Elitserien som överraskat positivt utöver Karlskrona och Aranäs. Allra mest imponerad har jag varit av Aranäs. De har slagit många lag på hemmaplan och redan tagit elva poäng. Med tanke på vilken tunn trupp de har kan jag inte göra annat än att tillskriva mycket av deras framgångar till Jerry Hallbäck. Otroligt rutinerad tränare som uppenbarligen är duktig på att få ut max av sitt lag. 

Bubblare

Linus Arnesson, Redbergslids IK

Jag förstår inte hur Linus Arnesson inte spelar i Bundesliga redan. Han har fysiken, spelförståelsen och framförallt skottet. Enligt mig ska Arnesson och Lukas Nilsson gå före Viktor Östlund, Philip Stenmalm och Markus Olsson i landslaget. 

Jesper Gustavsson, Aranäs HK

Ännu en skicklig vänsternia med en jäkla slägga till skott. Viktigaste spelaren i Aranäs offensiv. 

Kristian Björnsen, IFK Kristianstad

Den bästa högersexan i Elitserien, utan tvekan. Kommer flytta till en storklubb efter säsongen.

Hampus Jildenbäck, Lugi

En underhållare, retsticka och fantastisk avslutare i ett. Landslagsmässig i sina bästa stunder.

Kim Andersson, Ystads IF

Det spel Kim Andersson visat upp i vissa matcher har jag aldrig tidigare sett i Elitserien. 

Simon Jeppsson, Lugi

Hade det motigt i inledningen av säsongen men har blivit bättre och bättre. När medspelarna spelar mer för honom är det ingen i Elitserien som kan skjuta som Jeppsson. 

Per Sandström, IK Sävehof

Sävehof är kanske det lag som förbättrats mest sedan förra säsongen och Sandströms målvaktsspel har verkligen imponerat och stabiliserat upp det tidigare så svajiga laget. 

Iman Jamali, IFK Kristianstad

Har gjort sina bästa matcher för IFK i Champions League men när han vill leverera i Elitserien så har han få övermän. 

Alfred Jönsson, Lugi

Största talangen i Elitserien? Det finns det många som menar. Har allt för att lyckas och bli en spelare av yppersta världsklass. 

Jim Andersson, HK Malmö

En av de spelare som förbättrat sig mest från förra säsongen. Duktig på det mesta. 

Dan Beutler, HK Malmö

Jag trodde inte att Beutler skulle vara så motiverad i HK Malmö som han varit. När Beutler är bra är HK Malmö ett lag för minst semifinal. 

/Ola

Kommentera inlägget här: